Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΧΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ.. ΣΚΛΗΡΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ.. ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ.. Ο ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !!!!!!


"Ανεβάσαμε" ήδη για την μάχη που έδωσαν οι Χιώτες στο Μαξίμου όπου σήμερα ήταν η σειρά τους μετά την Λέσβο και την Σάμο...

Έχουμε όμως και νεότερα για το παρασκήνιο που ήταν πραγματικά ενδιαφέρων αφού είχαμε αποχωρήσεις υπουργών και σκληρή στάση από τους Χιώτες !!!!! 

Τα νέα ..λοιπόν...από το politischios.gr


Η παραδοχή του Γιάννη Μουζάλα ότι δεν προτίθεται να πάρει άλλο κόσμο από τη Χίο καθώς έχουν μεταφερθεί ήδη αρκετοί πρόσφυγες από το νησί στην ηπειρωτική Ελλάδα ήταν κάτι που άναψε τα αίματα με τον Δήμο Χίου να αντιδρά κάνοντας λόγω για ενέργεια που θα γιγαντώσει τα προβλήματα.

Η αποχώρηση των Τόσκα- Κουρουμπλή

Η κατάσταση δυναμιτίστηκε ακόμα περισσότερο όταν δύο Υπουργοί και συγκεκριμένα οι Ν. Τόσκας και Π. Κουρουμπλής αποχώρησαν μετά τις 13:00 με τον πρώτο να επιστρέφει πίσω έπειτα από εντολή του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, κάτι που δεν έγινε με τον Υπουργό Ναυτιλίας που δεν επέστρεψε ποτέ στο Μαξίμου.

Τα αποτελέσματα...

Έπειτα από 5μιση ώρες συνεδρίασης η κυβέρνηση πρότεινε στους εκπροσώπους της Χίου σειρά μέτρων που σύμφωνα με την ίδια θα ανακουφίσουν το νησί.

Πρώτη βασική κίνηση, σύμφωνα με το Υπουργείο είναι η δημιουργία νέου χώρου φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή του πρώην σκουπιδότοπου, με το Υπουργείο να δεσμεύεται για έναρξη των εργασιών κατασκευής του από τον ερχόμενο Δεκέμβριο με 7,2 εκ. ευρώ. 


Αγκάθι ωστόσο αποτελεί ο αριθμός των μεταναστών που θα φιλοξενούνται στο κέντρο με το Υπουργείο να μη διευκρινίζει αν η χωρητικότητα του νέου hotspot θα είναι μεγαλύτερη ή ίση με αυτή της ΒΙ.ΑΛ..

Στον σχεδιασμό προβλέπεται η διακοπή λειτουργίας της ΒΙ.ΑΛ. ως χώρου φιλοξενίας εντός 8μηνου και η μεταφορά των μεταναστών τη νέα δομή, ενώ θα συνεχίσει τη λειτουργία της μόνο ως χώρος καταγραφής και εξέτασης των αιτήσεων ασύλου. Το ίδιο θα ισχύσει και για τη Σούδα που προβλέπεται το κλείσιμό της ταυτόχρονα με τη λειτουργία του νέου hotspot.

Να σημειωθεί ότι ο Ν. Τόσκας διαφώνησε με την πρόταση της Περιφέρειας για δημιουργία δομής στο «18» στο Αίπος λέγοντας προς τους εκπροσώπους της Χίου: «Να πάτε να ζήσετε εσείς εκεί πάνω».

Διάσταση απόψεων υπήρξε και με το Μερσινίδι με τη Δημοτική Αρχή να παίζει σκληρό ροκ μέχρι τέλους αρνούμενη τη λειτουργία της ως ενδιάμεσου προαναχωρησιακού κέντρου για όσους δεν δικαιούνται ασύλου. 


Το Υπουργείο όμως, παρά τις αντιδράσεις, ξεκαθάρισε ότι το Μερσινίδι θα λειτουργήσει μέχρι να βρεθεί νέος χώρος, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι σε έκταση πρώην στρατοπέδου πάνω στο νησί.

Τέλος οι φορείς της Χίου έθεσαν και το ζήτημα του νησιωτικού Φ.Π.Α. με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών να δεσμεύεται δημόσια για πρωτοβουλίες χρηματοδότησης της Χίου και ειδικού αναπτυξιακού πακέτου για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου χωρίς όμως να κάνει κουβέντα για την επικείμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών...
Lesvos Voice: Μπράβο λοιπόν στους Χιώτες που έδωσαν την μάχη τους για να υπερασπιστούν το νησί τους και αυτούς που τους εξέλεξαν χωρίς να έχουν στο μυαλό τους βραβεία από τις διάφορες ΜΚΟ...  και να προσέξουμε και αυτό.. το θέμα του ΦΠΑ το έβαλαν και αυτό οι φορείς της Χίου....Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  
                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.