Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ.. ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΠΙΣΩ.. ΜΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ;;;;


Μεγάλη αλλαγή στη στάση της απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες κάνει η Γερμανία, σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσίευμα της Welt.
Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας θέλει να εμποδίζονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να φτάνουν στις ευρωπαϊκές ακτές της Μεσογείου, με τις αρχές να τους σταματούν στη θάλασσα και να τους στέλνουν πίσω στην Αφρική, γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Η ΕΕ πρέπει να υιοθετήσει σύστημα αντίστοιχο με εκείνο της Αυστραλίας, εκτιμά το γερμανικό υπουργείο, όπου οι πρόσφυγες που περισυλλέγονται στη θάλασσα στέλνονται σε καταυλισμούς σε τρίτες χώρες μέχρις ότου εξεταστεί το αίτημά τους για παροχή ασύλου.
«Η εξάλειψη της πιθανότητας να φτάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές θα μπορούσε να είναι ένας λόγος για τους πρόσφυγες να αποφύγουν να ξεκινήσουν για αυτό το επικίνδυνο ταξίδι το οποίο κάνουν διακινδυνεύοντας τη ζωή τους και καταβάλλοντας μεγάλα χρηματικά ποσά», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου, σύμφωνα με την Welt.
«Στόχος θα πρέπει να είναι να πάψουν να έχουν λόγο ύπαρξης οι οργανώσεις των διακινητών και ταυτόχρονα να προστατεύσουμε τους πρόσφυγες από το επικίνδυνο για τη ζωή τους ταξίδι», προσθέτει η ίδια.
Η πρόταση του γερμανικού ΥΠΕΣ
Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας προτείνει οι πρόσφυγες που περισυλλέγονται στη Μεσόγειο- η πλειονότητα των οποίων έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους από τη Λιβύη- να στέλνονται στην Τυνησία, την Αίγυπτο ή σε άλλη χώρα της βόρειας Αφρικής, ώστε να υποβάλλουν εκεί την αίτηση για παροχή ασύλου. Στην περίπτωση που αυτή γίνει δεκτή, θα μεταφέρονται με ασφάλεια στην Ευρώπη.
Προς το παρόν, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια, ούτε έχει συζητηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο η πρόταση, σύμφωνα με το υπουργείο. Όμως ήδη Γερμανοί πολιτικοί της αντιπολίτευσης το έχουν καταδικάσει.
Ο Μπερντ Ρίξινγκερ, επικεφαλής του κόμματος Die Linke, δήλωσε ότι θα αποτελέσει «ανθρωπιστικό σκάνδαλο και ένα ακόμη βήμα προς την εξάλειψη του δικαιώματος σε άσυλο», αναφέρει η Welt. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι αιτήσεις ασύλου πρέπει να υποβάλλονται στη Γερμανία προκειμένου να διασφαλίζεται ότι οι αιτούντες έχουν πρόσβαση σε νομική βοήθεια, ενώ χαρακτήρισε την αντιμετώπιση των προσφύγων από την Αυστραλία «απολύτως απαράδεκτη».
Από την πλευρά της η επικεφαλής των Πράσινων Κάτριν Γκέρινγκ- Εκαρντ σχολίασε ότι το υπουργείο Εσωτερικών αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες σαν να είναι μια μολυσματική ασθένεια που πρέπει να κρατηθεί μακριά.
«Το να στερεί κανείς το δικαίωμα σε μια δίκαιη μεταχείριση από τους ανθρώπους που έχουν τραπεί σε φυγή είναι τόσο από άποψη μεταναστευτικής πολιτικής όσο και από νομική άποψη περισσότερο από αμφίβολο», πρόσθεσε.


Lesvos Voice: Αυτά για την Μεσόγειο και για τα μεταναστευτικά κύματα που οδηγούν κυρίως στην Ιταλία.. για το Αιγαίο πιο είναι το σχέδιο του Βερολίνου;; 

Μήπως αντί να τους πηγαίνουν σε τρίτες χώρες να τους αφήνουν στα νησιά και να τα μετατρέψουν σταδιακά σε νησιά Έλλις;;;...

Πάντως ένα είναι σίγουρο, οι Γερμανοί και οι άλλοι βορειοευρωπαίοι σταδιακά θα κλείσουν τις ..πόρτες, για αυτό και τα σχέδια που διαβάζουμε.. επομένως μοιάζει όλο και πιο ουτοπικό το ..σχέδιο - λέμε τώρα - Μουζάλα και Τσίπρα να ..πιεστούν οι Ευρωπαίοι να πάρουν περισσότερους μετανάστες από την Ελλάδα.. 







Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  




                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες