Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΑΣΤΕΙΑ"..ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ.. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ..














Θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της Συνθήκης της Λωζάννης έθεσε για πρώτη φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «A Haber» ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε πως η Συνθήκη της Λωζάννης δεν είναι ιερό κείμενο, ούτε ιερό βιβλίο, οπότε το περιεχόμενό της πρέπει να ξανασυζητηθεί.
"Οι κανόνες που έθεσαν οι νικήτριες δυνάμεις του Α Παγκοσμίου πολέμου δεν έδιναν στη Τουρκία το δικαίωμα στην επιβίωση" είπε αρχικά ο Τούρκος Πρόεδρος.
"Με την Συνθήκη των Σεβρών η Τουρκία διαμελιζόταν σε 7 - 8 κομμάτια, η Τουρκία δεν αποδέχθηκε αυτή την διχοτόμηση και σχημάτισε τα σημερινά σύνορα. Η συζήτηση για την Συνθήκη της Λωζάνης ξεκινά από αυτό το σημείο...", διευκρίνισε για να επισημάνει στη συνέχεια: "Φυσικά αντιμετωπίζουμε με ευχαρίστηση ότι κερδίσαμε στην Συνθήκη της Λωζάνης, όμως αυτή δεν είναι μια συνθήκη που δεν μπορεί να συζητηθεί".
«Σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα ιερό κείμενο, δεν είναι ιερό βιβλίο», υπογράμμισε ο Ερντογάν και σημείωσε: «Και φυσικά θα την συζητήσουμε. Θα εργαστούμε για να εξασφαλίσουμε κάτι καλύτερο. Είμαστε αποφασισμένοι να οδηγήσουμε την Τουρκία πιο πέρα».

Lesvos Voice: Αυτά είπε ο Ερντογάν και το θέμα ποια δεν είναι για ..πλάκα !!! 
Ο άνθρωπος έχει σχέδιο και όποιος τον αντιμετωπίζει με το επιχείρημα ότι όλα αυτά τα κάνει για εσωτερικούς λόγους, τότε είναι αφελής...
Ο Ερντογάν ήδη κάνει πόλεμο στη Συρία και εκεί τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά για την Τουρκία.. 
Στη Μοσούλη οι Ιρακινοί δεν τον άφησαν να "πάει".. στη Ράκα τον έχουν "μπλοκάρει" οι Αμερικανοί, ενώ πολεμούν κανονικά οι Κούρδοι που βλέπουν τις ελπίδες τους για κράτος για πρώτη φορά να είναι υπαρκτές.. 
Ο Άσαντ τον απορρίπτει και τον λέει άρρωστο και μεγαλομανή !!!
Ο Ερντογάν όμως όταν βλέπει τους Κούρδους να "στήνουν" κράτος αφηνιάζει και δεν μπορεί να το δεχτεί.. και εκεί είναι που δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσει... Είδαμε και τις δηλώσεις του, που σύγκρινε τον Χίτλερ με τους Εβραίους σε τηλεοπτικό σταθμό του Ισραήλ και ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την άποψη μας 
Μιλάει για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης η οποία ρύθμισε τα νησιά και την Θράκη.. όχι όμως μόνο αυτά.. ρύθμισε και τα σύνορα με την Συρία αλλά και το μεγάλο θέμα των μειονοτήτων τις οποίες στην ουσία δεν τις αναγνώριζε..  κάτι που βόλεψε αφάνταστα την Τουρκία που είχε πλήθος μειονοτήτων στην επικράτεια της για να μπορέσει έτσι πολλές από αυτές να τις εξαφανίσει... όπως την Ελληνική !!!! 
Με βάση αυτή την λογική ρυθμίστηκαν και τα θέματα περιουσιών τόσο των Ελλήνων που έφυγαν από την Μικρά Ασία και όχι μόνο, όσο και των Μουσουλμάνων που μετακινήθηκαν από την Ελλάδα στη Τουρκία.. για αυτό και δεν ήταν δυνατό να διεκδικήσουν αποζημιώσεις οι Έλληνες που έφυγαν πρόσφυγες...
Η Συνθήκη της Λωζάννης δεν είναι ..απλό κείμενο.. 
Πάνω σε αυτό στηρίζεται η Ελληνική κυριαρχία στα νησιά και η "ακύρωση" της δεν μπορεί να γίνει μονομερώς, από ένα κράτος δηλαδή.. 
Ή θα συμφωνήσουν όλοι ή διαφορετικά με πόλεμο.. 
Αυτά τα λέμε έτσι για αρχή γιατί για το θέμα μπορούμε να πούμε ακόμα πολλά.. 
Και μόνο όμως που συζητάμε το θέμα δείχνει που οδηγήθηκαν τα πράγματα.. για αυτό τόσο καιρό "φωνάζουμε" εδώ στο Lesvos Voice για τα τραγικά λάθη που έχουν γίνει στο μεταναστευτικό και τον τρόπο που έγινε η διαχείριση του από διάφορους ανιστόρητους σε τοπικό αλλά και σε κεντρικό επίπεδο !!!!!   

Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  




                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες