Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ.. ΑΥΤΟ ΕΚΤΙΜΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ !!!!













Μάχη με το χρόνο έδιναν από νωρίς το πρωί συνεργεία του Δήμου Λέσβου, αλλά και πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στον καταυλισμό, για να τον καθαρίσουν από τα αποκαΐδια.
Στόχος είναι ο καταυλισμός να ξαναγίνει λειτουργικός πριν τις βροχές που αναμένονται τις επόμενες ώρες.
Στο μεταξύ, με το φως της ημέρας έγινε φανερό ότι εκτός της πρώτης εστίας φωτιάς που προκλήθηκε από την έκρηξη της φιάλης υγραερίου, υπήρξαν συνολικά άλλες δέκα εστίες σε διάφορα σημεία του καταυλισμού. 
Στελέχη της Αστυνομίας εκτιμούν, ότι αν φυσούσε, το σύνολο του καταυλισμού, από τη μια άκρη μέχρι την άλλη, θα είχε παραδοθεί στις φλόγες. Κι αυτό γιατί λόγω των περίπου 4.500 ανθρώπων που ζουν στη Μόρια, οι σκηνές ακουμπούν η μια στην άλλη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύκολη μετάδοση της φωτιάς.
Άλλα στελέχη διωκτικών αρχών, λόγω των ήχων εκρήξεων που προηγήθηκαν της εκδήλωσης των περιφερειακών πυρκαγιών, εκτιμούν ότι οι φωτιές μπήκαν από παραβατικούς μετανάστες, κυρίως Αφρικανούς, που ζουν μέσα στον καταυλισμό, με τη χρήση μικρών φιαλών υγραερίου (γκαζάκια). 
«Το ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο ήταν προδιαγεγραμμένο» είπε στο ΑΠΕ στέλεχος της Αστυνομίας. «Δεν ξέραμε το πότε θα γίνει, ξέραμε όμως ότι θα γίνει. Κι ελπίζουμε να διαψευστούμε στα χειρότερα που λέμε ότι έρχονται αν ο καταυλισμός της Μόριας δεν αποσυμφορηθεί και δεν απομακρυνθούν άμεσα παραβατικοί μετανάστες που ζουν σε αυτόν, δίπλα σε γυναίκες μόνες με παιδιά, από χώρες που δοκιμάζονται από πολέμους στην Ασία».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  



                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες