Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Η ΚΑΚΗ ΜΑΣ ΜΟΙΡΑ.. Η ΕΝΩΣΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ ΛΕΕΙ ΚΑΝΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΔΩ .."ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ" !!!





Μια αποκαλυπτική επιστολή που έστειλε η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων & Φορέων Ναυτιλίας, προς τον Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Γιαννέλη – Θεοδοσιάδη και την κοινοποιεί σε Δήμαρχο, Περιφερειάρχη και σε όλους φορείς...
 
Επισημαίνει την αναγκαιότητα επίσπευσης διαδικασιών εκτελέσεως έργων στον λιμένα Μυτιλήνης, για να μπορούν να έρχονται τα πλοία τους στη Λέσβο..

Η Επιστολή έχει ενδιαφέρων γιατί δείχνει την .."κακή μας μοίρα".. έργα που έχουν συμφωνηθεί να γίνουν από τον Μάρτιο του ‘16, ακόμα  δεν έγιναν…

Και το θέμα είναι ότι όπως λέει η επιστολή  “οι εργασίες αναβάθμισης του λιμένος για την κρουαζιέρα δεν θεωρούνται ότι απαιτούν πολύ σοβαρά έργα”..
H επιστολή
Προς: κ. Ιωάννη Γιαννέλη – Θεοδοσιάδη /
Γενικό Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής
Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Κοινοποίηση:
κα Χριστιάνα Καλογήρου / Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.
κ. Κύτελη Ευστράτιο / Αντιπεριφερειάρχη Νομού Λέσβου.
κ. Σπύρο Γαληνό / Δήμαρχο Μυτιλήνης.
Εσωτερική Ενημέρωση:
Μέλη Ναυτιλιακοί Τουριστικοί Πράκτορες Κέντρου.
κ. Πίκουλο Ηλία / Picolo Travel Tourism – Τοπικό Ναυτιλιακό / Τουριστικό Πράκτορα Μυτιλήνης – Μέλος ΕΕΚΦΝ.

Θέμα: Ανάγκη επίσπευσης διαδικασιών εκτελέσεως έργων στον λιμένα Μυτιλήνης.

Αγαπητέ κ. Γενικέ,
Αναφερόμενοι στο θέμα της περίληψης θα θέλαμε να επισημάνουμε, για ακόμη μία φορά ότι, προκειμένου να μπορέσει να υπάρξει ανάπτυξη της κρουαζιέρας στον λιμένα Μυτιλήνης, είναι ανάγκη να προχωρήσουν οι διαδικασίες εκτελέσεως των έργων, όπως αυτά συζητήθηκαν και αποφασίσθηκαν στην τελευταία ευρεία συνάντηση την 4 Μαρτίου 2016 στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής (Μυτιλήνη), στην οποία παρέστη εκπρόσωπος της Ενώσεώς μας.

κ. Γενικέ, είναι γεγονός ότι οι φορείς με αρμοδιότητα στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού και γενικότερα στον τουρισμό, έχουμε υποχρέωση όλοι να συνδράμουμε στα προγράμματα έργων και ρυθμίσεων, που διευκολύνουν τις επισκέψεις των πλοίων και των εκατομμυρίων τουριστών που μεταφέρουν με αυτά, έτσι ώστε να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις και οι συνθήκες που καθιστούν τους λιμένες ελκυστικούς. 

Προς τον σκοπό αυτό, τα παραπάνω αποσκοπούν στη στήριξη του κλάδου με τα ποικίλα οφέλη στην τοπική κοινωνία των λιμένων προσεγγίσεων των πλοίων αλλά και την Εθνική μας Οικονομία, ιδιαίτερα την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε.

Επισημαίνεται και πάλι ότι, η ασφαλής προσέγγιση και παραμονή των κρουαζιεροπλοίων στην Μυτιλήνη, είναι δυνατή μόνο με την είσοδο των πλοίων στον λιμένα, αφού εκτελεστούν τα αναγκαία έργα, δεδομένου ότι οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες και η διαμόρφωση του όρμου δεν επιτρέπουν με άνεση τη χρήση του αγκυροβολίου.

Στο σημείο αυτό αναφέρεται και το γεγονός της ματαίωσης προσέγγισης κρουαζιεροπλοίου προ ημερών στον λιμένα λόγω καιρικών συνθηκών, που δεν ήσαν μεν πολύ άσχημες, αλλά δεν υπήρχαν εγγυήσεις, με τα σημερινά δεδομένα, να εισέλθει το πλοίο ασφαλώς εντός του λιμένα.

Προς τον σκοπό αυτό, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και το γεγονός ότι οι εργασίες αναβάθμισης του λιμένος για την κρουαζιέρα δεν θεωρούνται ότι απαιτούν πολύ σοβαρά έργα, θα πρέπει να εξεταστεί το θέμα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για να μπορέσει να αποκτήσει ο λιμένας αυτός τις προϋποθέσεις, που θα επιτρέπουν να προσεγγίζουν τα πλοία ασφαλώς, γεγονός που θα ενταχθεί στα θετικά του προορισμού αυτού, από πλευράς διαχειριστριών εταιρειών.

Αναμένουμε την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί για το θέμα, προκειμένου να είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε τα Μέλη μας – διαχειρίστριες εταιρείες, που συμβαίνει την περίοδο αυτή να καταρτίζουν τα δρομολόγια των πλοίων σε ορίζοντα χρόνου διετίας και πλέον.

Με εκτίμηση,

Θεόδωρος Κόντες        Πρόεδρος 
Γεώργιος Κουμπενάς    Γενικός Γραμματέας 
Αντώνιος Καλούδης      Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.






Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  



                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες