Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

ΒΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ.. ΠΑΝΙΚΟΣ.. ΠΥΡΠΟΛΗΣΑΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΗΟΤ ΣΠΟΤ ΤΗΣ ΧΙΟΥ !!!!!!



Στις φλόγες για δεύτερη φορά σε έναν μήνα ο καταυλισμός - Μετανάστες πέταξαν πέτρες και έσπασαν τα τζάμια ενώ υπήρχαν μέσα άνθρωποι

Στο ίδιο έργο θεατές, βρέθηκαν για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα οι εργαζόμενοι στον καταυλισμό της Σούδας, που είδαν τα κοντέινερ των οργανώσεων και τους χώρους δουλειάς τους να τυλίγονται στις φλόγες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ένας Ιρανός μετανάστης επιτέθηκε σε μία ομοεθνή του χτυπώντας τη στο κεφάλι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Λίγα λεπτά αργότερα ο ίδιος μετανάστης συνεπικουρούμενος από άλλους δύο ξεκίνησε τα επεισόδια σπάζοντας αρχικά τα τζάμια των κοντέινερ την ώρα που μέσα σε αυτά βρίσκονταν εργαζόμενοι. 

Λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε και η πυρκαγιά που, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων, εξαπλώθηκε γρήγορα και στους διπλανούς χώρους που έγιναν παρανάλωμα του πυρός.

Προς στιγμή επικράτησε πανικός με τους υπαίτιους των επεισοδίων να ρίχνουν κάτω σκηνές και να προσπαθούν να διαφύγουν τη σύλληψης, κάτι όμως που δεν κατέστη δυνατό, αφού λίγα λεπτά αργότερα κάτοικοι της περιοχής και άλλοι μετανάστες, τους υπέδειξαν στους άνδρες του Λιμεναρχείου Χίου με αποτέλεσμα να συλληφθούν.

«Κινδυνεύουμε καθημερινά»

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά μέσα σε διάρκεια ενός μήνα που ομάδα μεταναστών οδηγεί την κατάσταση στα άκρα δημιουργώντας σοβαρά επεισόδια. 

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής που βρέθηκαν στο σημείο ζήτησαν επιτακτικά τη διακοπή λειτουργίας του καταυλισμού αφού όπως λένε την καθημερινότητά τους έχει επισκιάσει ο φόβος και η αγανάκτηση από την αδιαφορία του κράτους.

Παρά την άμεση επέμβαση των ΜΑΤ και της Πυροσβεστικής η κατάσταση παρέμεινε ιδιαίτερα τεταμένη για αρκετή ώρα χωρίς κανείς να μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο νέων επεισοδίων μέσα στις επόμενες ώρες.

Οι άθλιες συνθήκες διαμονής των μεταναστών σε συνδυασμό με την απουσία του κράτους δημιουργούν καθημερινά εκρηκτικό κλίμα στην περιοχή, που το μεσημέρι της Τετάρτης θύμιζε πεδίο μάχης. 

Πηγή: Politischios.gr






Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  




                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες