Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ.. Ο ΓΙΟΥΝΓΚΕΡ ΡΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΖΑ.. ΤΗΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ..


















Η ευθύνη για τη μη χορήγηση της κατάργησης βίζας για τους Τούρκους πολίτες από πλευράς ΕΕ, σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, θα βαρύνει τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.


«Η ΕΕ. πρέπει να μείνει σταθερή σε ζητήματα αρχών. Καμία κατάργηση βίζας εάν δεν εκπληρωθούν όλα τα κριτήρια που είχαν τεθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Κομισιόν, εκτελεστικού βραχίονα της ΕΕ.

Η άρνηση της Τουρκίας να τροποποιήσει την αντιτρομοκρατική της νομοθεσία, επικαλούμενη την πάλη της ενάντια σε Ισλαμικό Χαλιφάτο, Κόμμα Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK) και Φετουλαχική Τρομοκρατική Οργάνωση (FETO), όπως χαρακτηρίζει η Άγκυρα το δίκτυο του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, αποτελεί το βασικό εμπόδιο για την εκπλήρωση της υπόσχεσης των Βρυξελλών για κατάργηση της βίζας.

«Ότι  κάνουν μέχρι σήμερα οι Τουρκικές αρχές με κάνουν να πιστεύω δεν θέλει να σεβαστεί τα ευρωπαϊκά πρότυπα» δήλωσε ο Γιούνγκερ.

ΠΗΓΗ: Reuters



Lesvos Voice: Οι Ευρωπαίοι δεν θα κάνουν πίσω.. την στιγμή που ο Ερντογάν βάζει φυλακή τους πολιτικούς του αντιπάλους και δημοσιογράφους που του κάνουν αντιπολίτευση, οι Ευρωπαίοι βίζα δεν του δίνουν !!!!!

Και ας εκβιάζει για την Μοσούλη και ας έχει τα στρατεύματα του να πολεμούν στη Συρία.. αυτό που θα παίξει καταλυτικό ρόλο για τους Ευρωπαίους θα είναι η άποψη που διαμορφώνεται πλέον στο εσωτερικό τον χωρών τους από την πλειοψηφία των πολιτών τους  που δεν θέλει σε καμιά περίπτωση να δοθεί βίζα στους Τούρκους... 


Επομένως πρέπει να περιμένουμε την αντίδραση Ερντογάν σε ότι αφορά την συμφωνία για το μεταναστευτικό... και φυσικά τις επιπτώσεις που θα έχει η απόφαση αυτή στα νησιά μας...






Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  





                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες