Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ.. ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ.. ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ!! L.V: ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΟΥΝ !!!















Γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτηση μας ότι τα επιμελητήρια Λέσβου, Χίου και Σάμου οργανώνουν κινητοποιήσεις προκειμένου να δείξουν την αντίθεση τους στην αύξηση του ΦΠΑ που θα ισχύσει από 1 Γενάρη και θα   "εκτοξεύσει" τα πάντα !!!!! 
Στο πλαίσιο αυτό έστειλαν επιστολή στους βουλευτές των νομών, ενώ ζητούν από τα κόμματα και από τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες να κάνουν όλες τις κινήσεις που είναι απαραίτητες για να μην αλλάξει το καθεστώς του ΦΠΑ στα νησιά του Βορείου Αιγαίου που πλήττονται από το μεταναστευτικό...
Γνώμη μας εδώ στο Lesvos Voice είναι ότι όλοι οι φορείς έχουν αργήσει πολύ και έχασαν πολύτιμο χρόνο πιστεύοντας τις υποσχέσεις που δίνονταν ..δεξιά και αριστερά...
Βασίστηκαν στα λόγια τόσο της κυβέρνησης όσο και των τοπικών παραγόντων, που αποδεδειγμένα, έχουν δείξει .."αδυναμία" να υπερασπιστούν τα τοπικά συμφέροντα... 
Ας είναι όμως.. κάλιο αργά παρά ποτέ.. 

Η επιστολή
«Η Πολιτεία και η Κυβέρνηση, το μόνο που έκαναν μετά από πολλούς αγώνες και πιέσεις που ασκήσαμε, ήταν να δώσουν μια μικρή παράταση έως 31/12/2016 στην διατήρηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά μας, δείχνοντας πως μάλλον δεν αντιλαμβάνονται την κατάσταση κατάρρευσης στην οποία έχουν περιέλθει οι τοπικές μας επιχειρήσεις και οι τοπικές μας νησιωτικές οικονομίες. 
Είναι ηλίου φαεινότερο, πως αν ισχύσουν από 01/01/2017 οι αυξημένοι συντελεστές Φ.Π.Α., θα υπάρξουν τραγικές επιπτώσεις στους κατοίκους, αφού θα αυξηθεί δραματικά το κόστος ζωής τους, αλλά και στις επιχειρήσεις που παλεύουν για να παραμείνουν οριακά βιώσιμες, ήρθε πλέον η ώρα να δείξετε έμπρακτα την πολιτική σας βούληση για το μέλλον μιας τόσο ευαίσθητης εθνικά περιοχής, όπως είναι το νησιωτικό σύμπλεγμα του Βορείου Αιγαίου».
Οι φορείς της Λέσβου...
Από τη Λέσβο συνυπογράφουν την επιστολή, οι εξής φορείς: Οικονομικό Επιμελητήριο ΒΑ Αιγαίου, Τεχνικό Επιμελητήριο ΒΑ Αιγαίου, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, Σύλλογος Φοροτεχνικών Λέσβου, Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου, Δικηγορικός Σύλλογος Λέσβου, Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου, Οδοντιατρικός Σύλλογος Λέσβου, Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών Λέσβου, Σύλλογος Συμβολαιογράφων, Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης, Εμπορικός Σύλλογος Καλλονής, Εμπορικός Σύλλογος Πλωμαρίου, Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, Ένωση Τουριστικών και Ναυτιλιακών Πρακτόρων Λέσβου, Ένωση Καταναλωτών Λέσβου, Φορέας Τουρισμού Μολύβου, Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού, Σύλλογος Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Καλλονής, Φορέας Ανάπτυξης Πλωμαρίου, Σύλλογος Τουριστικής Ανάπτυξης Γέρας, Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου, Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων – Φορέων Μολύβου – Πέτρας για την Επίλυση του Προσφυγικού/ Μεταναστευτικού Προβλήματος, Σύλλογος Ξενοδόχων Πλωμαρίου, Σύνδεσμος Ταξί Μυτιλήνης, Σύνδεσμος Περιφερειακών Ταξί Λέσβου και Σύλλογος Εργοληπτών Νομού Λέσβου.




Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  





                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες