Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ ΜΕ TRUMP.. ΘΑ ΘΕΩΡΗΣΕΙ Η ΔΥΣΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ή ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΘΗΚΗ ΨΥΧΩΝ;;;













Βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Έπειτα από 8 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τους Δημοκρατικούς, είχαμε συνηθίσει τις πολιτικές των ΗΠΑ.

Για παράδειγμα, ξέραμε ότι με την Ελλάδα δεν ασχολούνται και πάρα πολύ, εκτός κι αν πρόκειται για θέματα όπως οι αγωγοί πετρελαίου, το προσφυγικό και η τρομοκρατία. 

Θα συνεχιστεί αυτή η πολιτική και επί εποχής Trump;

Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να μπορέσει κανείς να κάνει τις οποιεσδήποτε προβλέψεις. Άλλωστε, στο παρελθόν έχει αποδειχθεί ότι η γραφειοκρατία στις μεγάλες χώρες έχει μεγαλύτερη ισχύ από τα πρόσωπα. 

Δε μπορεί όμως κάποιος να παραβλέψει το γεγονός ότι ο Trump ως υποψήφιος είχε χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα έναντι των ισλαμιστών. Άραγε θα θεωρήσει η Αμερική και ο δυτικός κόσμος ότι η Ελλάδα είναι το τελευταίο τείχος έναντι του ισλαμικού κόσμου ή θα εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως αποθήκη ψυχών; 

Είναι δύο τελείως διαφορετικές μεταξύ τους καταστάσεις.

Οι εμπορικές σχέσεις με την Κίνα είναι ένα ακόμη κρίσιμο θέμα. Θα ξεκινήσει ο Πρόεδρος Trump έναν εμπορικό πόλεμο με την Κίνα και τι επιπτώσεις μπορεί αυτό να έχει; Την ίδια ώρα που η Κίνα πουλάει φθηνά προϊόντα σε όλο τον κόσμο, και φυσικά και στις ΗΠΑ, την ίδια ώρα ένας από τους μεγαλύτερους κατόχους αμερικανικών ομολόγων.

Ένα ακόμη κρίσιμο ερώτημα είναι εάν οι Αμερικανοί με Πρόεδρο τον Trump θα κινηθούν πιο γρήγορα στην λογική προς τη δημιουργία ενός κουρδικού κράτους και ποιες τελικά θα μπορούν να είναι οι επιπτώσεις για τη χώρα μας από την αντίδραση της Τουρκίας. 

Το πιο ενδιαφέρον ερώτημα όμως είναι τι ακριβώς σημαίνει η εκλογή Trump για τις αμερικανορωσικές σχέσεις. Στη Μόσχα πανηγυρίζουν και όχι άδικα, καθώς ο Trump έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον Πρόεδρο Putin. Μέχρι χθες ο αμερικανικός παράγοντας περιόριζε, όπου μπορούσε, τη ρωσική πολιτική επέκτασης σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Θα αλλάξει αυτή η πολιτική;

Η Marine Le Pen έστειλε ήδη συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Trump για την εκλογική του νίκη. Αυτός και μόνο είναι ένας σοβαρός λόγος για να πάθουν νευρική κρίση στο Βερολίνο και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ίσως επειδή βλέπουν ότι το ρεύμα της ξενοφοβίας και της αντίθεσης στην παγκοσμιοποίηση κερδίζει έδαφος μεταξύ των απλών ανθρώπων και ότι έτσι μπορεί να συμβεί σύντομα και στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες αυτό που συνέβη χθες στις ΗΠΑ.

Του Θανάση Μαυρίδη / liberal.gr






Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  



                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες