Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Ο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΑΓΝΟΕΙ ΤΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ!!! ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ...

Αυτή είναι η πρόταση της κυβέρνησης για την .."ανάπτυξη" των νησιών,
να μετατραπούν σε φυλακές για τους μετανάστες!!!! 



















Αποφασισμένος να προχωρήσει με τη δημιουργία κέντρων κράτησης μεταναστών στα νησιά, όπως και με την επέκταση των κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης στο Ανατολικό Αιγαίο είναι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, την ώρα που η κατάσταση σε Χίο, Σάμο, Λέσβο είναι έκρυθμη και η ασφάλεια κρέμεται από μια κλωστή. 


«Κέντρα κράτησης θα γίνουν και στα πέντε νησιά (σ.σ: Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως, Λέρος) για δύο λόγους», δήλωσε ο κ. Μουζάλας. 


«Ειδικά τώρα που έρχονται στην Ελλάδα πολλοί παράτυποι και δεν είναι οικογένειες, υπάρχει κίνδυνος να αυξηθεί η εγκληματικότητα και χρειάζεται ένας φόβος περιορισμού. Για παράδειγμα στη Χίο δύο μετανάστες έβγαλαν μαχαίρια και απειλούσαν ταξιτζήδες. Αν τους πάμε στον εισαγγελέα, θα ορίσει δικάσιμο και θα τους αφήσει ελεύθερους. Με βάση τον μεταναστευτικό νόμο έχουμε το δικαίωμα να τους κλείσουμε σε προαναχωρησιακό κέντρο (σ.σ: κράτησης)», πρόσθεσε μιλώντας στο «Βήμα».

Ο δεύτερος και πολύ ουσιαστικός λόγος είναι ότι με τα κλειστά κέντρα θα προχωρήσει πιο γρήγορα η διαδικασία ασύλου στα νησιά. Οσοι φθάνουν στο Ανατολικό Αιγαίο από την Αλγερία, το Μαρόκο, το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές κ.λπ καταθέτουν αίτηση για άσυλο η οποία απορρίπτεται σε πρώτο βαθμό.

«Όλοι προσφεύγουν για να εξεταστεί η αίτησή τους δευτεροβάθμια και στη συνέχεια πολλοί εξαφανίζονται. Όταν έρχεται η ώρα για την επανεξέταση δεν βρίσκονται. Υπάρχουν κυκλώματα που τους περνούν με βάρκες σε άλλα νησιά και μετά στην ηπειρωτική Ελλάδα. Οι περισσότεροι τελικά χάνονται. Αν όμως μπουν σε κλειστά κέντρα μέχρι να ολοκληρωθεί η εξέταση της αίτησής τους, δεν θα μπορούν να εξαφανιστούν», δηλώνει ο κ. Μουζάλας.



Lesvos Voice: Ο απαράδεκτος Υπουργός Μουζάλας συνεχίζει να προκαλεί τις κοινωνίες των νησιών.. δεν καταλαβαίνει τίποτα.. έχει το δικό του σχέδιο που βέβαια είναι το σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ... 

Θέλει να μετατρέψει τα νησιά σε φυλακές γιατί απέτυχε να φτιάξει δομές υποδοχής στην ενδοχώρα.. 

Δεν το ενδιαφέρουν οι κάτοικοι των νησιών ούτε αν αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει τις οικονομίες των νησιών στην απόλυτη καταστροφή.. 

Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να μη μεταφερθεί το πρόβλημα στην Αθήνα γιατί προφανώς εκεί είναι ο κύριος όγκος των ψηφοφόρων... αυτή είναι η αλήθεια και τα άλλα περί συμφωνίας που δεν επιτρέπει την μετακίνηση των μεταναστών από τα νησιά, είναι, αποδεδειγμένα πια, "φούμαρα" !!!!!! 

Ο κος Μουζάλας όμως λογαριάζει .."χωρίς τον ξενοδόχο" και ο "ξενοδόχος" σε αυτή την περίπτωση δεν είναι μόνο οι κάτοικοι των νησιών που είναι στα .."κάγκελα", αλλά και οι ίδιοι οι μετανάστες που αγανακτισμένοι από τον πολύμηνο εγκλωβισμό τους θα αντιδράσουν πολύ πιο έντονα από ότι μέχρι σήμερα... 

Μετά από αυτή την δήλωση του Μουζάλα παίρνει άλλη διάσταση και η δήλωση του Δημάρχου Λέσβου που είπε ότι αν υποσχεθεί ο Τσίπρας ότι δεν θα υπάρχουν στη Λέσβο πάνω από 4.000 μετανάστες θα δεχτεί νέα κέντρα ..ακόμα και το "Λεμονούς"... προφανώς τώρα ελπίζουμε ο Δήμαρχος να κατάλαβε ότι αυτό δεν "παίζει".. και να αφήσει τις "ελαφρές" δηλώσεις γιατί εδώ έχουμε να κάνουμε με άλλες καταστάσεις.. 

Η Λέσβος και τα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου δεν σηκώνουν άλλες "παραχωρήσεις" και αυτό καλό είναι να το καταλάβουν όλοι οι τοπικοί παράγοντες και να μη λένε άλλα μπροστά και άλλα πίσω από κλειστές πόρτες...  





Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  




                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες