Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

"ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΚΙ ΑΣ ΑΡΓΗΣΕ".. ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΣΒΟΥ "ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ" ΤΟ L.V. ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ.. ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ..




































«Δεν θα ανεχτούμε κανέναν ψυχολογικό εκβιασμό», απαντά ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός στις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, στον απόηχο της τραγωδίας στη Μόρια. Με συνέντευξη του...

σήμερα στην εφημερίδα της Μυτιλήνης «Εμπρός».

Ο κ. Γαληνός αμφισβήτησε ανοιχτά
 την «ερμηνεία» από τον κ. Μουζάλα του περιεχομένου της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, υποστηρίζοντας πως όλες οι τελευταίες εξελίξεις καταδεικνύουν την αναγκαιότητα αποσυμφόρησης της Λέσβου, χαρακτηρίζοντας και ως εθνικό ζήτημα τις απειλές Ερντογάν.

«Ασφαλώς και δεν έχω την εκτίμηση πως δεν μπορούν να μετακινηθούν μετανάστες προς την ηπειρωτική χώρα.
 Και εδώ που έχουμε φτάσει, με τον Ερντογάν πλέον να λέει κυνικά πως κρύβεται ουσιαστικά πίσω από την πλημμύρα μεταναστών, δεν μπορώ να καταλάβω πραγματικά και για ποια συμφωνία μιλάμε! 

Δεν μπορώ και να δεχτώ πως κρατάμε
 σαν κόρη οφθαλμού κάτι που δεν είναι γραμμένο στη συμφωνία και κάτι που δεν μπορεί να υπάρχει στη συμφωνία, αφού δεν εξυπηρετεί...

Η θέση της Ελλάδας πρέπει να είναι σθεναρή,
 αφού έχει ακλόνητα επιχειρήματα και προτάσεις. Θυμίζω μόνο ότι εγώ μιλούσα πρώτος για μια συμφωνία με την Τουρκία, που αναγνωρίστηκε θετικά και από τον Μάρτιν Σουλτς, αλλά έκανα και συγκεκριμένη πρόταση που έλεγε για τη διαχείριση σε επίπεδο δήμων των μεταναστών και προσφύγων, όπως είχα πει ότι έπρεπε η καταγραφή να γίνεται απέναντι και μέχρι πριν από λίγες ημέρες ζητούσα την παρουσία μόνιμης αντιπροσωπείας του ΟΗΕ στη Μυτιλήνη».Ο κ. Γαληνός με τη συνέντευξη του κάλεσε την κυβέρνηση να μπει μπροστά «σε μια προσπάθεια διεθνούς εκστρατείας της χώρας μας, με σημαία τις αξίες του ανθρωπισμού που κράτησαν ψηλά οι Λέσβιοι, και να διεκδικήσει λύσεις στο αδιέξοδο που έχει τεθεί από την Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση». 

Όσον αφορά στην προοπτική δημιουργίας νέων δομών
, ο δήμαρχος ξεκαθάρισε πως, μόνο εάν εγγυηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για συγκεκριμένο ανώτατο αριθμό μεταναστών στο νησί, θα δώσει τη συναίνεσή του.

Σε ερώτηση της εφημερίδας
 για το εάν έχει κλονιστεί πλέον η εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του κ. Μουζάλα και γενικότερα προς την κυβέρνηση ο δήμαρχος Λέσβου είπε χαρακτηριστικά: «Θα αποφασίσουμε καταρχάς όλοι μαζί, όλες οι παρατάξεις, για το αν θα δεχθούμε τα νέα μέτρα. 

Αν θέλετε τη γνώμη μου όμως ακόμα και πριν από τη σύσκεψη, θα δεχόμουν το νέο χώρο για καταγραφή ή τη λειτουργία της Λεμονού μόνο εάν και εφόσον μας έδινε εγγύηση ο ίδιος ο πρωθυπουργός πως δεν θα φιλοξενεί το νησί μας πάνω από 4.000 ανθρώπους.
 

Μόνο εάν δηλαδή μας δηλωνόταν
 ένας ανώτατος αριθμός φιλοξενίας, που να είναι απόλυτα διαχειρίσιμος. Αυτά που ακούω τώρα δεν τα θεωρώ λύσεις, γιατί δεν μας διασφαλίζουν τίποτε το συγκεκριμένο. 

Και όταν ακούω πως, εάν δεν τα κάνουμε,
 θα πλημμυρίσουμε με μετανάστες, έχω να πω μόνο αυτό. 

Δεν σηκώνουμε κανέναν ψυχολογικό εκβιασμό.
 Έχουμε κάνει πολλά και απαιτούμε πια χειροπιαστές λύσεις. Η αποσυμφόρηση είναι αναγκαιότητα»!


Lesvos Voice: 
Τα όσα είπε ο Δήμαρχος Λέσβου έχουν αρκετό ενδιαφέρων.. 

Το πρώτο που έχουμε να πούμε είναι ότι τον ..καλωσορίζουμε, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, στην άποψη που πρώτο το 
Lesvos Voice υποστήριζε εδώ και μήνες, ότι πουθενά δεν υπάρχει στη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας η δέσμευση ότι οι μετανάστες πρέπει να μείνουν υποχρεωτικά στα νησιά για να εξεταστούν οι αιτήσεις ασύλου, όπως ψευδός υποστηρίζει και "εκβιάζει" ο Υπουργός Μουζάλας.. 

Το δεύτερο  που μας κάνει εντύπωση είναι που λέει ότι θα δεχόταν να γίνουν νέες δομές στη Λέσβο αν είχε την δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι οι μετανάστες δεν θα ξεπερνούν τις 4.000 !!! 

...αλήθεια ποιον ρώτησε για να μπορεί να το λέει αυτό;;; 

...το δημοτικό του συμβούλιο έχει πει κάτι άλλο, δεν το θυμάται αυτό ο Δήμαρχος;; 

Αλλά το πιο σημαντικό είναι άλλο.. Πόσο αξιόπιστη μπορεί να είναι μια δέσμευση του Πρωθυπουργού Τσίπρα;; Σε τι δεσμεύτηκε και κράτησε την υπόσχεση του για να μπορούμε να πιστέψουμε αυτή την δέσμευση;; 

Μήπως ο Δήμαρχος έχει ήδη δεσμευτεί για το "Λεμονούς" και λέει αυτά που λέει έτσι για ..ξεκάρφωμα;; 

Άλλωστε πρόσφατη είναι η αποκάλυψη για διαγωνισμό που είναι ήδη στον "αέρα" από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για επεκτάσεις και δημιουργία νέων δομών... για αυτό αλήθεια, γιατί δεν είπε τίποτα;;;;... 

Πάντως για να πούμε και το άλλο έτσι για .."πλάκα", ...γιατί ο Δήμαρχος ζητά την δέσμευση του Τσίπρα και όχι του Καμμένου;;  ...ο Πάνος το έχει πιο ..εύκολο με τις δεσμεύσεις.. ακόμα θυμόμαστε την δέσμευση του ότι θα παραιτηθεί αν αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά και ακόμα ..γελάμε !!!!!











Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  




                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

1 σχόλια :

  1. Πριν μήνες ο Καμμένος ως Υπουργός από το κέντρο μεταναστών της Σάμου δήλωνε στον τοπικό τύπο ότι τα κέντρα θα είναι 2ωρου υποδοχής και μετά θα αναχωρούσαν για αθήνα σχετικό βιντεο http://aegaio.blogspot.gr/2016/11/blog-post_663.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες