Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

"ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ" ..ΘΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ !!! ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΑΠΟ ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΕ.."ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ" ΜΑΣ !!


Διαβάσαμε...
Η νότια παράκαμψη της πόλης της Μυτιλήνης και η ανάγκη να διασφαλιστούν τόσο η αποπληρωμή και η ολοκλήρωση του τελευταίου σταδίου των μελετών... 

....καθώς επίσης και η ολοκλήρωση των σχετικών απαλλοτριώσεων, ήταν ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στην Αθήνα, την Τρίτη 22/11, με τον Υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη.
Η συνάντηση έγινε ύστερα από αίτημα του βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάλλη, σε αυτήν συμμετείχαν και οι αντιδήμαρχοι Λέσβου Γ, Κατζανός και Ν. Καρασάββας, ενώ τέθηκαν και διάφορα θέματα που αφορούν το Δήμο και παραμένουν σε εκκρεμότητα, από την προηγούμενη συνάντηση στο μέγαρο Μαξίμου.
Ο Γιώργος Πάλλης έθεσε υπόψη του Υπουργού Επικρατείας το ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο που υπάρχει μέχρι τον Απρίλιο του 2017, ώστε να ολοκληρωθεί η μελέτη για την Νότια παράκαμψη της Μυτιλήνης, προκειμένου να μην χαθεί ένα έργο που θα βελτιώσει κατά πολύ την κυκλοφοριακή ποιότητα της πόλης.
Ενημέρωσε τον Υπουργό, ότι λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων περί απαγόρευσης έκδοσης οικοδομικών αδειών στη ζώνη διέλευσης του έργου μέχρι την 7η Απριλίου του 2017, στην ουσία η ημερομηνία αυτή αποτελεί και το μέγιστο χρονικό πλαίσιο μέσα στο  οποίο θα πρέπει να έχει εξασφαλιστεί η υλοποίηση του έργου. Κάτι που σημαίνει, ότι μέσα σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να διασφαλισθούν η αποπληρωμή και η ολοκλήρωση του τελευταίου σταδίου των μελετών καθώς και η ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων.
Εστίασε επίσης στο γεγονός θα πρέπει να αποφευχθεί μια «τμηματική κατασκευή» του έργου (που στο σύνολο του είναι έκτασης 9 χιλιομέτρων), μιας και κάτι τέτοιο εγκυμονεί τον κίνδυνο εγκατάλειψης του δευτέρου τμήματος -από το Νοσοκομείο μέχρι τη Βαρειά και τον κόμβο σύνδεσης με την Εθνική οδό προς Αεροδρόμιο-, το οποίο είναι και το σημαντικότερο από πλευράς συνεισφοράς στην κυκλοφοριακή αποφόρτιση της πόλης.
Ο κ.κ. Καρασάββας και ο Κατζανός έθεσαν  υπόψη του Υπουργού διάφορα φλέγοντα θέματα που αφορούν τον Δήμο και χρήζουν επίσπευσης και υποστήριξης από πλευράς κυβέρνησης, προκειμένου να υποστηριχθεί η μέχρι σήμερα προσπάθεια του Δήμου της Λέσβου να σταθεί όρθιος από τις επιπλοκές της διαχείρισης της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης.
Έθεσαν υπόψη του Υπουργού ότι εκκρεμή ακόμη η πληρωμή των αποζημιώσεων της Μόριας, παρά την δέσμευση της κυβέρνησης να καταβληθούν έως το τέλος του χρόνου.
Τέλος, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η ανάγκη αναζήτησης πόρων ώστε να υπάρξει ενίσχυση του Δήμου και της ΔΕΔΑΠΑΛ, ώστε να διαχειριστεί την μεγάλη επιβάρυνση της διαχείρισης του όγκου των απορριμμάτων, που έχει προκύψει από τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στο νησί μας.

Lesvos Voice: Πολλά δεν καταλαβαίνουμε από αυτή την συνάντηση στο Μαξίμου με τον μέντορα του Πρωθυπουργού, Φλαμπουράρη.. 
Από αυτά που λέει το δημοσίευμα, που προφανώς βγήκε από αυτούς πήγαν στη συνάντηση, ..λείπουν πολλά !!! 
Το πιο βασικό είναι τι είπε τελικά ο Φλαμπουράρης;; ..μας λένε τι είπαν οι .."εκπρόσωποι" μας αλλά δεν μας λένε ποιες είναι οι δεσμεύσεις που πήραν από τον ..μέντορα !!! ..προφανώς δεν πήραν καμιά δέσμευση...
Αλλά πάμε παρακάτω... 
Ο Φλαμπουράρης ήταν αυτός που συντόνισε τις συναντήσεις που έγιναν στο Μαξίμου με τους εκπροσώπους της Λέσβου, μετά της Σάμου και στο τέλος της Χίου, για το μεταναστευτικό... 
Σε αυτές τις συναντήσεις ο Φλαμπουράρης και οι υπόλοιποι της κυβέρνησης δεσμεύτηκαν για κάποιες ενέργειες οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.. όπως για παράδειγμα η αποσυμφόρηση των νησιών.. 
Αφού λοιπόν υπήρξε αυτό το .."δούλεμα" οι "εκπρόσωποι μας" γιατί ξαναπήγαν;; ...για να "εισπράξουν" και άλλες υποσχέσεις;;; 
Αλλά τέλος πάντων πήγαν... το θέμα του ΦΠΑ για το οποίο έχουν προγραμματισθεί αντιδράσεις τις επόμενες μέρες από όλους τους φορείς της Λέσβου γιατί δεν το "έβαλαν" στον Υπουργό;;; 
Το ξέχασαν ή δεν το θεώρησαν σημαντικό;;;

Αλλά και κάποια .."επικαιροποίηση" για τις δεσμεύσεις στο μεταναστευτικό ..από αυτές που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ, δεν έπρεπε να κάνουν;;;  
Τελικά γιατί πήγαν στο Μαξίμου για να πούνε για την νότια παράκαμψη και για τους πόρους της ΔΕΔΑΠΑΛ;; 
Δεν μας τα λένε καλά !!!!!! 


Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  



                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες