Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

ΤΩΡΑ ΚΑΙ ..ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ !!! ΕΦΥΓΑΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ.. ΤΡΟΜΕΡΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΑΝ..









«Κανένας δεν μπορεί να φύγει από την Τουρκία χωρίς άδεια» εξομολογούνται ενώπιον του δικαστηρίου της Χίου πέντε Τούρκοι υπήκοοι που μαζί με τρία μικρά παιδιά έφτασαν στο νησί, το απόγευμα της Κυριακής

Με τα πλέον μελανά χρώματα περιέγραψαν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χίου τις διώξεις που είχαν υποστεί στην Τουρκία οι πέντε Τούρκοι υπήκοοι – τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας – που μαζί με τρία μικρά παιδιά έφτασαν στον Καρφά, το απόγευμα της Κυριακής, 20 Νοεμβρίου 2016.

Όλοι οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας, 21 Νοεμβρίου 2016, στο αυτόφωρο με τη κατηγορία της παράνομης εισόδου στην χώρα, μια διαδικασία ανεξάρτητη από την δήλωσή τους για κατάθεση αιτήματος ασύλου.

Όπως αναφέρει το astraparis.gr σε όλες τις περιπτώσεις των κατηγορουμένων, οι οποίες δεν έχουν κάποια οικογενειακή σχέση μεταξύ τους, πρόκειται για οικογένειες που το καθεστώς Ερντογάν, μετά το φερόμενο ως πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου, κυριολεκτικά χώρισε, έστειλε άλλους εδώ κι άλλους εκεί, αναγκάστηκαν να διαφύγουν σε άλλες χώρες, προκειμένου να αποφύγουν τις διώξεις.



Έλεγχοι, πιέσεις και απειλές από το καθεστώς
Η σύνθεση της ομάδας, συνολικά οκτώ άτομα, που έφτασε στη Χίο το απόγευμα της Κυριακής, πληρώνοντας σε Τούρκο διακινητή από τον Τσεσμέ, το ποσό των 1000 δολαρίων και των 1000 ευρώ, έχει ως εξής: Μία γυναίκα με τα δύο μικρά παιδιά της, μία άλλη γυναίκα με το επίσης μικρό παιδί της, άλλες δύο γυναίκες μόνες και ένας άνδρας μόνος του.

Όλα τα παιδιά είναι ηλικίας κάτω των οκτώ ετών, ενώ όλοι οι ενήλικες είναι πανεπιστημιακού μορφωτικού επιπέδου, είχαν την εργασία τους σε δημόσιες υπηρεσίες του τουρκικού κράτους και ξαφνικά είτε έχασαν τις δουλειές τους και δεν μπορούσαν να βρουν πουθενά δουλειά, είτε αναγκάστηκαν να τις εγκαταλείψουν.

Απαντώντας στις ερωτήσεις του προέδρου του δικαστηρίου, περιέγραψαν τον φόβο που τους διακατείχε όσο βρίσκονταν στην Τουρκία, τόνισαν ότι το κράτος τους είχε χαρακτηρίσει ως οπαδούς του Γκιουλέν, υφίσταντο συνεχώς ελέγχους από την αστυνομία και πιέσεις, ενώ δεν έλειψαν και οι τηλεφωνικές απειλές για την ίδια την ζωή τους. 

Σε μία περίπτωση ακόμα και η κατάθεση σε μία τράπεζα θεωρήθηκε ως ενοχοποιητικό στοιχείο, με τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για τράπεζα των γκιουλενιστών!



Δεν μπορούσαμε να φύγουμε νόμιμα από τη χώρα

Σε ερώτηση του προέδρου γιατί δεν επέλεξαν να φύγουν νομίμως από την χώρα τόνισαν ότι δεν είχαν αυτή την δυνατότητα, αφού για να ταξιδέψει κάποιος πρέπει να πάρει την άδεια από το τουρκικό κράτος.

Ακόμα και για να έρθει διακοπές ένα σαββατοκύριακο στη Χίο, ρώτησε ο πρόεδρος, παίρνοντας την απάντηση ότι κανένας δεν μπορεί να φύγει χωρίς άδεια.

Αυτός ήταν και ο λόγος, πρόσθεσαν, που προτιμήθηκε η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα, με την προσδοκία ότι θα επανενωθούν με τις οικογένειές τους.

Σε όλη την διάρκεια της διαδικασίας ενώπιον του δικαστηρίου ήταν φανερή η ταραχή τους, κάποια στιγμή δύο γυναίκες δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τα δάκρυά τους, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος να διακόψει την εξέταση κατηγορουμένου και να ζητήσει από τον μεταφραστή να τις ηρεμήσει και να τις διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβούνται.

Το δικαστήριο έκρινε και τους πέντε κατηγορουμένους ως ενόχους για την παράνομη είσοδο στη χώρα και τους καταδίκασε σε φυλάκιση 20 ημέρων τον καθένα, με αναστολή ενός έτους.

Εν συνεχεία μεταφέρθηκαν στο λιμεναρχείο Χίου για να παραδοθούν στην αστυνομία, προκειμένου να διεκπεραιωθούν τα αιτήματά τους για την παροχή ασύλου.



Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  




                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες