Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΒΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ.. 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ !!!



Στις 30 Νοεμβρίου θα γίνει η μεγάλη κινητοποίηση για το ΦΠΑ, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και διοργανώνεται από τους παραγωγικούς φορείς και τα Επιμελητήρια των νησιών μας.

Τις προηγούμενες ημέρες, το Επιμελητήριο Χίου κατέθεσε πρόταση προς τους υπόλοιπους φορείς για τη διοργάνωση της μεγάλης κινητοποίησης, στη διάρκεια της οποίας θα μπει λουκέτο σε όλες τις επιχειρήσεις, στα καταστήματα και αν είναι δυνατόν και στις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα των νησιών μας.

Αρχικά, είχε προταθεί η κινητοποίηση να γίνει μέσα Νοεμβρίου, την εβδομάδα που διανύουμε δηλαδή, λόγω, όμως, της άφιξης του Προέδρου των ΗΠΑ Μ. Ομπάμα, αλλά και λόγω των λοιπών πολιτικών εξελίξεων σε κεντρικό επίπεδο, κρίθηκε ότι το γεγονός θα επισκιαστεί.

Τελικά τα τρία Επιμελητήρια και οι φορείς κατέληξαν να προγραμματίσουν την κινητοποίηση στις 30 Νοεμβρίου, με δεδομένο ότι οι εβδομάδες προχωρούν και πλέον θα πρέπει να υπάρξουν απαντήσεις και δεσμεύσεις της κυβέρνησης για το τι μέλλει γενέσθαι.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο Β. Μυρσινιάς πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η 30η Νοεμβρίου είναι η καλύτερη ημερομηνία για την μεγάλη κινητοποίηση, με δεδομένο ότι μέσα στο Δεκέμβριο μπαίνουμε σε εορταστικό κλίμα και δεν είναι καλό οι επιχειρήσεις να είναι κλειστές. Από την άλλη, δίνουμε περιθώριο 4 εβδομάδων μετά το ηχηρό μήνυμα που θα στείλουν τα νησιά μας, για διαπραγματεύσεις και ενέργειες πολιτικού χαρακτήρα.

Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με την Επιτροπή φορέων της Λέσβου για τον συντονισμό της κινητοποίησης, ενώ την Τετάρτη θα μεταβούμε στη Λήμνο, προκειμένου να πραγματοποιήσουμε κι εκεί ανάλογη ενημέρωση φορέων και πολιτών για τις προσπάθειες που γίνονται και τις συνέπειες που θα έχει στη ζωή μας η αλλαγή του ΦΠΑ στα νησιά και η εξίσωσή του με την Ηπειρωτική Ελλάδα.

Εν συνεχεία και όλες τις υπόλοιπες ημέρες, έως τις 30 τρεχ., κλιμάκια του Επιμελητηρίου θα ενημερώσουν τους δημότες των χωριών μας για την κινητοποίηση, αλλά και τις επικείμενες αυξήσεις σε περίπτωση που έχουμε αλλαγή του συντελεστή.

Το Συντονιστικό Όργανο των Επαγγελματικών και Επιστημονικών Φορέων, συνεχίζοντας τις ενημερώσεις για τα θέματα κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, και για τα ασφαλιστικά, προγραμματίζει ενημερωτική εκδήλωση την Πέμπτη, στις 8 το βράδυ, στην «Αίθουσα Πολιτισμού Οδυσσέας Ελύτης» στον Παπάδο, Γέρας.

Τα θέματα που θα συζητηθούν, εστιάζονται και αποβλέπουν στην..

-ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου και των πολιτών για τις συνέπειες από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. (εφαρμογή από 01/01/2017),

-ενημέρωση επιχειρηματιών για την εφαρμογή του νέου Ασφαλιστικού νόμου (εφαρμογή από 01/01/2017) και τρόποι αντιμετώπισης αυτού.

Επισημαίνεται εκ νέου, ότι η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ δεν αφορά μόνοι τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα. Αφορά κυρίως τους πολίτες, που θα δουν το κόστος ζωής τους να εκτοξεύεται, εξανεμίζοντας τα πενιχρά εισοδήματά τους. 

Επιπλέον, οι καταναλωτές θα στραφούν στις φθηνές αγορές της Τουρκίας, ακόμη περισσότερο πλέον, αλλά και στο διαδίκτυο, γεγονός που θα οδηγήσει σε λουκέτο δεκάδες ντόπιες μικρές επιχειρήσεις που θα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο συνολικό κόστος»

Πηγή: Δημοκράτης






Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  




                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες