Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ "ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΝΗΣΙ" ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ !!! ΤΗΝ ΛΕΣΒΟ ΕΙΧΕ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ Ο ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΣ ΥΠΕΞ !!!

Θέλουν να κάνουν την Λέσβο και τα άλλα νησιά ..νήσο Έλις..
δεν θα τους περάσει...









To χριστιανοδημοκρατικό κόμμα προσανατολίζεται προς την "λύση Αυστραλίας" στο προσφυγικό

To κόμμα της καγκελαρίου Μέρκελ σκληραίνει τη στάση του στο προσφυγικό: Το προτεινόμενο από την ηγεσία του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) κατευθυντήριο σχέδιο ενόψει του συνεδρίου του τον Δεκέμβριο στην πόλη 'Εσσεν της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας προβλέπει την άμεση προώθηση των διασωθέντων προσφύγων στην Βόρεια Αφρική. 

Επίσης γίνεται και λόγος για "ζώνες διέλευσης" στα σύνορα, όπως γράφει η συντηρητική εφημερίδα "Die Welt".

"Τα γεγονότα του παρελθόντος έτους δεν επιτρέπεται να επαναληφθούν" αναφερόταν ήδη στο αρχικό κείμενο του σχεδίου και "το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου", κατά του οποίου καταφερόταν ακόμα την άνοιξη η Μέρκελ, αναγνωριζόταν ως "επιτυχία".

Ένα εδάφιο, όμως, το οποίο αφορά στην μεταχείριση των προσφύγων οι οποίοι κινδυνεύουν να πνιγούν στη Μεσόγειο γίνεται αυστηρότερο: "Θα πρέπει να μην μεταφέρονται πλέον μετά την διάσωσή τους στην Ιταλία ώστε να ακολουθήσει η προβλεπόμενη διαδικασία ασύλου", είναι η τελική διατύπωση. 


Οι Γερμανοί χριστιανοδημοκράτες προτείνουν επίσης τώρα να δημιουργηθούν "δυνατότητες επί τόπου υποδοχής τους". Aυτό σημαίνει ότι άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται στις βάρκες των παράνομων διακινητών και διασώζονται από τον πνιγμό θα μεταφέρονται πίσω στις αφρικανικές ακτές.

Σε αυτή τη διατύπωση ακριβώς η γερμανική εφημερίδα βλέπει ότι το γερμανικό χριστιανοδημοκρατικό κόμμα κινείται πλέον προς την λεγόμενη "λύση Αυστραλίας", η οποία προτάθηκε πρόσφατα από τον αυστριακό υπουργό Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς και την οποία απέρριπτε μέχρι πρότινος η Γερμανίδα καγκελάριος, επισημαίνει η Die Welt.

Στο εν λόγω κατευθυντήριο σχέδιο τίθεται επίσης θέμα καθιέρωσης "ζωνών διέλευσης" στα σύνορα και στις οποίες ζώνες οι αιτούντες άσυλο θα πρέπει να αναμένουν την έκβαση της αίτησής τους. 


Επίσης μια διατύπωση σχετική με τις απελάσεις διατυπώθηκε πιο αυστηρά κατά τη συνεδρίαση της ηγεσίας των Χριστιανοδημοκρατών την Κυριακή και έχει ως εξής σύμφωνα με την Welt: "Θέλουμε να παρεμποδίσουμε την μετανάστευση από την πίσω πόρτα δια της καταχρήσεως του δικαίου περί ασύλου. Γι αυτό θα πρέπει να ισχύσει ότι οι νομίμως απορριφθέντες αιτούντες άσυλο θα επαναπροωθούνται στην πατρίδα τους ή στις χώρες διελεύσεως".
 


Lesvos Voice: Τι σημαίνουν όλα αυτά για την Λέσβο και για τα άλλα νησιά;; ..σημαίνουν ότι οι Γερμανοί ετοιμάζονται για τα χειρότερα και επειδή μπαίνουν σε προεκλογική περίοδο διαρκείας δεν θα αφήσουν τίποτα στη τύχη !!! 

Το σχέδιο "Αυστραλίας" είναι το γνωστό, όπως τα νησιά Παπούα και Έλις.. δηλαδή προθάλαμος μεταναστών για την Ευρώπη ή για επιστροφή πίσω στην πατρίδα τους... 

Αυτό το ακούσαμε πρώτη φορά από τον Αυστριακό ΥΠΕΞ που μάλιστα μίλησε ανοιχτά για την Λέσβο !!!! ...λέγοντας ότι είναι το νησί στο οποίο θα μπορούσε να συμβεί αυτό.. 

Σε ένα βαθμό αυτό ήδη ισχύει, όχι μόνο για την Λέσβο αλλά για όλα τα νησιά, δηλαδή "κρατούν" τους μετανάστες μέχρι να ελεγχθεί η αίτηση ασύλου και μας λένε ότι αυτό λέει η συμφωνία με την Τουρκία.. 

Ουσιαστικά αν τελικά η απόφαση αυτή γίνει πράξη το νησί ή τα νησιά που θα επιλεγούν για να παίξουν αυτόν το ρόλο θα καταστραφούν.. θα μετατραπούν σε αποθήκες ανθρώπων και αυτό δεν θα είναι για λίγο αλλά για πολλά χρόνια.. 

Οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι αποφάσισαν για το θέμα, μόνο που κάποιοι τύποι όπως ο Μουζάλας δεν λένε να το καταλάβουν και μας παραμυθιάζουν ακόμα ότι δήθεν οι μετανάστες θα μετακινηθούν στην Ευρώπη !!! ...αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, τελείωσε...

Επομένως το θέμα για την Λέσβο και τα άλλα νησιά παίρνει άλλη διάσταση.. μπαίνει σοβαρά ζήτημα γενικότερης επιβίωσης... είναι άραγε κατανοητό αυτό σε όλους;;; 






Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  



                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες