Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016

Η ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ.. ΛΕΕΙ Ο ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΣ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ.. ΑΛΛΑ ΕΔΩ .."ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ"..
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ενισχύσει τα σύνορά της, απέναντι σε ένα νέο κύμα προσφύγων, εν αναμονή της πιθανής κατάρρευσης της συμφωνίας με την Τουρκία, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας της Αυστρίας.
«Πάντα έλεγα ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας θα πρέπει να είναι μόνο ένα προσωρινό μέτρο μέχρι η ΕΕ να είναι σε θέση να προστατεύσει αποτελεσματικά τα εξωτερικά της σύνορα και έτσι να ανακόψει τη ροή των προσφύγων», δήλωσε ο Χανς Πέτερ Ντόσκοζιλ στην «Bild».
«Είναι ώρα να οργανωθούμε γιατί αυτό είναι πιο κοντά από ποτέ», τόνισε, προσθέτοντας ότι κάλεσε τους ομολόγους του από την κεντρική Ευρώπη στη Βιέννη την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να συζητηθούν κοινά μέτρα και η κατάσταση στην Τουρκία.
Μετά από την υπογραφή της συμφωνίας, οι πρόσφυγες κάνουν αίτηση για άσυλο στην Ελλάδα και αυτό έχει επιβραδύνει τις απελάσεις στην Τουρκία, αφήνοντας την Ελλάδα με υπερβολικό βάρος όσο εξετάζονται οι αιτήσεις, σημειώνει η Deutsche Welle
Στο μεταξύ, η ΕΕ με αργά βήματα προχωρά στο πλάνο μετεγκατάστασης των προσφύγων καθώς χώρες, κυρίως της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, αρνούνται να τους υποδεχθούν.
Οι πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία επίσης προκαλούν αμφιβολίες για τη συμφωνία. «Η Τουρκία στον δρόμο για να γίνει δικτατορία», είπε ακόμη ο Ντόσκοζιλ. 
Η κατάσταση στην Τουρκία κάνει πιο προβληματική την εφαρμογή της συμφωνίας, σχολιάζει η Deutsche Welle. Η Αγκυρα απαιτεί την απελευθέρωση της βίζας, αλλά αξιωματούχοι της ΕΕ αμφιβάλλουν για το αν θα συμβεί αυτό, εξαιτίας της επιδείνωσης της δημοκρατίας στην Τουρκία. Επιπλέον, η αστάθεια στη χώρα προκαλεί αμφιβολίες για το αν αποτελεί ασφαλή χώρα, για την επιστροφή των προσφύγων.
Χωρίς την απελευθέρωση της βίζα έως τα τέλη του χρόνου, προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η Αγκυρα μπορεί να αποσυρθεί από τη συμφωνία για το προσφυγικό.
Πηγή: iefimerida.gr


Lesvos Voice: Αυτό που αναφέρει το δημοσίευμα για την αστάθεια στη Τουρκία που προκαλεί αμφιβολίες για το αν η Τουρκία αποτελεί ασφαλή χώρα, είναι πολύ σημαντικό.. 

Αυτό σημαίνει ότι αν τελικά η Τουρκία θεωρηθεί μη ασφαλής χώρα τότε κανένας μετανάστης δεν θα μπορεί να απελαθεί.. 

Είναι ίσως το πιο εφιαλτικό σενάριο γιατί με την κατάρρευση της συμφωνίας και με την "έφοδο" χιλιάδων μεταναστών στα νησιά αν η Τουρκία θεωρείται μη ασφαλής χώρα τότε όλοι μένουν εδώ... 

Είναι αυτό για το οποίο "φωνάζουμε" εδώ και καιρό εδώ στο Lesvos Voice.. για αυτό λέμε ότι πρέπει να προχωρήσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα οι απελάσεις..

Αλλά αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε μια χώρα που κουμάντο κάνει η εκλεγμένη κυβέρνηση του τόπου και όχι οι ΜΚΟ και ο ΟΗΕ... 

Κατά τα άλλα προσέξτε μη ξυπνήσουμε τους ..τοπικούς που ενδιαφέρονται μόνο για τα βραβεία και για τις ...Ευρωπαικές συναντήσεις !!!!!!!!  


Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.