Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.. ΣΤΗ ΧΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΒΑΛΑΝ ΦΩΤΙΕΣ, ΕΣΠΑΣΑΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ!! ΠΕΤΟΥΣΑΝ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ !!!!!



















Πρωτόγνωρα σκηνικά για τα δεδομένα της Χίου εκτυλίχθηκαν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. 
Mαινόμενοι μετανάστες έβαλαν φωτιά στον καταυλισμό της Σούδας, έριξαν βεγγαλικά στα γύρω σπίτια και στη συνέχεια έσπασαν αυτοκίνητα και καταστήματα περιμετρικά της δομής φιλοξενίας.
Σύμφωνα με τους περίοικους, όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11:00 το βράδυ, όταν ομάδα μεταναστών έσπασε κατάστημα βεγγαλικών της περιοχής παίρνοντας από μέσα μεγάλη ποσότητα πυροτεχνημάτων.
Στη συνέχεια επέστρεψαν και πάλι στον καταυλισμό και ανάβοντάς τα άρχιζαν να τα πετούν στα γειτονικά σπίτια με τους περίοικους να καλούν απεγνωσμένα σε βοήθεια.
Η συνέχεια δόθηκε εντός του καταυλισμού που λίγα λεπτά αργότερα παραδόθηκε στις φλόγες. Εξαιτίας της πυρκαγιάς το μεγαλύτερο μέρος του καταυλισμού καταστράφηκε.



Όμως οι μετανάστες δεν έμειναν εκεί στην παρουσία των πρώτων κατοίκων που συγκεντρώθηκαν στον δρόμο αντέδρασαν με πετροπόλεμο με αποτέλεσμα να σπάσουν 4 αυτοκίνητα καθώς και καταστήματα της περιοχής.
Παρά την παρουσία των ΜΑΤ, οι μετανάστες δεν υποχωρούσαν για αρκετή ώρα μέχρι τη στιγμή που αποφασίστηκε να γίνει έφοδος...

Σήμερα το πρωί...  

Εγκαταλελειμμένο πεδίο μάχης θύμιζε το πρωί της Πέμπτης ο καταυλισμός προσφύγων και μεταναστών της Σούδας στη Χίο.

Στάχτη και αποκαΐδια, καμένες κουβέρτες και προσωπικά αντικείμενα, αλλά και διάσπαρτες ζημιές σε όλο τον καταυλισμό συνθέτουν τη σημερινή θλιβερή εικόνα.





Περίοικοι και πρόσφυγες μετρούν τις πληγές τους, με τα πνεύματα να παραμένουν οξυμένα.


Μέχρι και σήμερα το πρωί αστυνομία και πυροσβεστική βρίσκονταν επί ποδός υπό τον φόβο νέων επεισοδίων παρότι η ένταση εκτονώθηκε από τις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης οπότε και αποκαταστάθηκε η τάξη.




Από την πλευρά της η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 37 προσαγωγές υπόπτων, ανάμεσά τους και 2 μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, καθώς και στη σύλληψη 2 μεταναστών που φαίνεται ότι πρωταγωνίστησαν τα επεισόδια.

Κατά τη διάρκεια των αναταραχών τραυματίστηκαν 4 άτομα (μετανάστες) ενώ μία έγκυος γυναίκα που διέμενε στον καταυλισμό μετακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου σε κατάσταση σοκ.




Lesvos Voice: Το γεγονός ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο το έχουν καταλάβει όλοι εκτός από τους Μουζάλα, Τσίπρα, Καμμένο οι οποίοι συνεχίζουν να μας δουλεύουν... 

Χθες όμως στη Χίο κινδύνεψαν άνθρωποι που ήταν μέσα στα σπίτια τους !!!!!!!!!!!! ....αν είναι δυνατό... 

Πόσο νομίζουν λοιπόν ακόμα ότι θα υπάρχει υπομονή, πόσο;;; 






Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  






                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες