Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ.. ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΓΑΖΙΑ.. ΚΑΙ Η ΠΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ 4 ΝΗΣΙΑ !!!












Δύσκολη νύχτα πέρασαν αρκετές περιοχές της Λέσβου, οι οποίες αργά το βράδυ της Δευτέρας επλήγησαν από έντονες βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα να «φουσκώσουν» ποτάμια και χείμαρροι και να πλημμυρίσουν σπίτια και δρόμοι. 

Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε στη Μυτιλήνη χωρίς ευτυχώς να καταγραφούν ζημιές, ωστόσο πολλές ήταν οι διακοπές ρεύματος. 
Περισσότερα από 200 χιλιοστά βροχής έπεσαν σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καλλονής Ταξιάρχη Βέρρο μέχρι τις 11 το βράδυ στο λεκανοπέδιο Καλλονής στην κεντρική Λέσβο. Αποτέλεσμα να φουσκώσουν τα ποτάμια που διαπερνούν την κωμόπολη και να την κατακλείσουν.
Όπως είπε ο κ. Βέρρος έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα. 
Μικρής έκτασης κατολίσθηση υπήρξε και στην περιοχή των Παρακοίλων.
Τα σχολεία στην περιοχή της Καλλονής θα παρέμειναν σήμερα κλειστά.
Προβλήματα υπήρξαν και στην Αγία Παρασκευή όπου πέντε σπίτια πλημμύρισαν από τον όγκο του νερού που μετέτρεψε σε ποτάμι τον κεντρικό δρόμο του χωριού.
Σοβαρά προβλήματα είχε και το Πλωμάρι, από χείμαρρους που φούσκωσαν προς τον Άγιο Ισίδωρο και την Αγία Βαρβάρα, πλημμύρισε ένα σπίτι και ένα ξενοδοχείο, ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής για να απομακρυνθεί ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο μέσα στο Σεδούντα ποταμό.
«Προς το παρόν αυτά είναι τα προβλήματα που έχουν επισημανθεί είπε χθες ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου Μανόλης Αρμενάκας τονίζοντας ότι όταν ξημερώσει θα δούμε τι θα βρούμε αφού περιμένουμε κι άλλη καταιγίδα μέσα στη νύχτα».
Τέλος ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε στις 10 και ξανά στις 11 χθες το βράδυ μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης χωρίς ωστόσο να καταγραφούν ζημιές.

Αλλεπάλληλες οι κλήσεις στην πυροσβεστική
Συνολικά 75 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία δέχθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία.
Ο αριθμός των παρεμβάσεων που ανακοινώθηκαν -και ενώ ακόμα συνεχίζονται- δείχνει το μέγεθος των προβλημάτων που υπήρξαν σε όλη σχεδόν τη Λεσβιακή ύπαιθρο.
Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι πραγματοποιήθηκαν 28 αντλήσεις υδάτων σε Μυτιλήνη, Καλλονή, Πλωμάρι, πέντε απεγκλωβισμοί ατόμων στην περιοχή του Ποδαρά στη δυτική Λέσβο, πέντε μεταφορές ατόμων που κινδύνευαν σε ασφαλές σημείο στην Καλλονή και από μια στη Σκάλα Καλλονής και στο Πέραμα. 
Επίσης, υπήρξε ένας απεγκλωβισμός ενός ατόμου από αυτοκίνητο που κινδύνευε στην περιοχή της Άγρας. 
Τέλος, υπήρξε παροχή βοήθειας σε τρία αυτοκίνητα στην περιοχή της Πεδής Μανταμάδου που είχαν ακινητοποιηθεί.
Οδύσσεια για 18 επιβάτες
Η κακοκαιρία μετέτρεψε σε «Οδύσσεια» το ταξίδι 18 επιβατών της πτήσης από την Μυτιλήνη προς Λήμνο. Πρόκειται για την πτήση που συνδέει τη Ρόδο με την Σάμο, την Χίο, την Μυτιλήνη και την Λήμνο μετ’ επιστροφής. 
Το αεροσκάφος δεν κατάφερε να προσγειωθεί  στο αεροδρόμιο της Μύρινας, έτσι οι πιλότοι αποφάσισαν να επιστρέψουν στη Λέσβο. Όμως ούτε και εκεί μπόρεσαν να προσγειωθούν λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν.
Επιχείρησαν στη συνέχεια να προσγειωθούν στη Χίο με το ίδιο αποτέλεσμα και έπειτα από δύο ώρες πτήσης-θρίλερ, το αεροσκάφος κατάφερε τελικά να προσγειωθεί στην Σάμο. 
Όπως έγινε γνωστό, με φροντίδα της εταιρείας οι επιβάτες αναχώρησαν τελικά για την Αθήνα και από εκεί μετέβησαν στη Λήμνο.
Να σημειωθεί πως δύο πτήσεις ακυρώθηκαν (της Olympic Air, από τα Γιάννενα και τη Μυτιλήνη) και άλλες δέκα πτήσεις έφτασαν στον διεθνή αερολιμένα της Αθήνας με σημαντική καθυστέρηση.




Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  





                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες