Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ… ME MIA “ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ” ΞΕΚΙΝΑΣ…
















Αλλαγές στην αδειοδότηση των τουριστικών καταλυμάτων φέρνει από τον Οκτώβριο του 2017 το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας που κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή.

Πλέον, σύμφωνα με τις διατάξεις του, όποιος επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί στον τουρισμό θα μπορεί να γνωστοποιεί απλά την έναρξη της επιχείρησης και να λαμβάνει την άδεια λειτουργίας της επιχείρησης του.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομίας οι νέες διαδικασίες αδειοδότησης δημιουργούν ένα πιο φιλικό περιβάλλον για υποψήφιους επενδυτές, χωρίς κοστοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες που θα βοηθήσουν στην τόνωση του ανταγωνισμού και την δημιουργία ενώ θέσεων εργασίας
Στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι θα υπάρχει ένα μεταβατικό στάδιο καθώς μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2017 η χορήγηση του ειδικού σήματος λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων θα δίνεται εντός 28 ημερών.

Από την 1η Οκτωβρίου 2017 και μετά θα υπάρχει μόνο υποχρέωση υπαγωγής στο καθεστώς «γνωστοποίησης».

Με τις αλλαγές αυτές αναμένεται να γίνει δραστική μείωση δικαιολογητικών αλλά και του χρόνου έναρξης της λειτουργίας μιας τουριστικής επιχείρησης.

Και αυτό διότι καταργούνται:

- η υποχρέωση υποβολής των αρχιτεκτονικών σχεδίων,
- της Απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας,
- της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Α.Ε.Π.Ο.),
- της προσκόμισης βεβαίωσης σύνδεσης με το αποχετευτικό δίκτυο - αντικατάσταση με αποδεικτικό
- το Πιστοποιητικό πυρασφάλειας για καταλύματα άνω των 51 κλινών.

Επιπλέον η διαδικασία κατάταξης σε κλειδιά γίνεται προαιρετική.

Το νέο πλαίσιο προβλέπει επίσης και την υπαγωγή της «άδειας» λειτουργίας κολυμβητικών δεξαμενών στο καθεστώς της «γνωστοποίησης» η οποία όμως θα μπορεί να γίνεται μόνο ηλεκτρονικά. 

Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες που θα θελήσουν να αδειοδοτηθούν για τουριστικά καταλύματα κατά τη διαδικασία της γνωστοποίησης θα χρειάζεται να γνωστοποιούν μόνο: το όνομα, τη διεύθυνση του τόπου άσκησης της δραστηριότητας, το είδος της οικονομικής δραστηριότητας ή των οικονομικών δραστηριοτήτων που πρόκειται να ασκηθούν.

Όσο για το χρόνο που θα χρειάζεται για να χορηγηθεί η άδεια και έναρξη λειτουργίας θα είναι αυτόματη μετά την γνωστοποίηση ενώ στο παλαιό καθεστώς ήταν τουλάχιστον 30 ημέρες.

Πηγή: insider




Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  



                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες