Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΑΜΗΧΑΝΟΣ Ο ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.. ΕΚΑΝΕ ΚΑΥΓΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΑΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ ΤΗΝ ..ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ !!!












«Πρέπει να γυρίσουν οι νησιώτες μας στην συμπεριφορά που έδειξαν πέρυσι προκειμένου να αποφύγουμε να ξαναζήσουν περιστατικά που έζησαν πέρυσι», δήλωσε από τη Βουλή ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.
Αναφερόμενος στο άσυλο είπε ότι «προχωράει με ρυθμούς δυσανάλογους σε σχέση με το πρόβλημα». 
«Η πρόοδος στο άσυλο θα εξακολουθήσει και γι' αυτό το μήνα να είναι αργή», σημείωσε ενώ ενημέρωσε σχετικά με το προσωπικό που έστειλε η ΕΕ ότι «στον τελευταίο διαγωνισμό πήραμε 15 και παραιτήθηκαν 8 την άλλη μέρα». Σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα «δεν θέλουν να έρθουν στα hot spot γιατί οι συνθήκες είναι δύσκολες».
Σχετικά με τις επιστροφές ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δήλωσε ότι «από το Δεκέμβριο ελπίζουμε να έχουμε 100 με 200 επιστροφές την εβδομάδα»
Στη συνέχεια μετά την τοποθέτηση του κ. Χρ. Κατσώτη (ΚΚΕ), σύμφωνα με την οποία οι τελευταίες εξελίξεις καταδεικνύουν πως θα έπρεπε να έχουν από καιρό ληφθεί μέτρα «για άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων-μεταναστών από τα νησιά».
Ο κ. Μουζάλας, τόνισε: «Δεν θα απεγκλωβίσουμε άμεσα τα νησιά». 
Έντονη αντιπαράθεση με Σεβαστάκη....
Έντονη ήταν η αντιπαράθεση που ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και τον βουλευτή Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Σεβαστάκη με αφορμή συζήτηση για τη διαχείριση του προσφυγικού.
«Συνταχθήκατε κύριε Σεβαστάκη με τον δήμαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη και όχι με την περιφερειάρχη προκειμένου να μην δοθεί χώρος ώστε να φτιαχτούν νέες δομές», κατηγόρησε το βουλευτή Σάμου ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. «Να σταματήσουν και στη Σάμο τα λαϊκίστικα συνθήματα να επηρεάσουν τον πληθυσμό», είπε και συνέχισε: «Θα πρέπει άνθρωποι σαν κι εσάς κύριες Σεβαστάκη να βγούνε μπροστά και να σταματήσουν να επηρεάζεται αρνητικά ο πληθυσμός».
Όπως τόνισε μάλιστα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής «υπήρχε ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων στα νησιά που την ώρα που τα νησιά υπέφεραν αυτό πλούτιζε».
Από την πλευρά του ο κ. Σεβαστάκης τόνισε ότι «όταν έγινε η συμφωνία με την Τουρκία στη Σάμο ήταν 700 σήμερα είναι 1700». «Η λογική αυξάνω συνεχώς τα κέντρα υποδοχής δεν είναι βιώσιμη και το καταλαβαίνετε κι εσείς», συνέχισε.

Lesvos Voice: Οπωσδήποτε ήταν αποκάλυψη αυτό που είπε ο Μουζάλας ότι δηλαδή η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου υποστήριξε να δοθεί χώρος ώστε να φτιαχτούν νέες δομές...
Κάτι που δεν υποστήριξε ο Δήμαρχος Σάμου, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε και ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου.. 
Όλα αυτά στη σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου για την Σάμο.. 
Κάτι αντίστοιχο δηλαδή που έγινε και για την Λέσβο, μόνο που σε αυτή την σύσκεψη για την Λέσβο φαίνεται δεν υπήρξαν ..διαφωνίες !!!!!!!




Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  





                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες