Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ PEDRA ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ!!!!















Από «κόσκινο» θα περνά η Frontex τους μετανάστες που φτάνουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αναζητώντας υπόπτους για τρομοκρατική δράση καθώς και για διασυνοριακά εγκλήματα. 


Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου PeDRA (Processing Personal Data for Risk Analysis), που τέθηκε σε εφαρμογή, θα δημιουργούνται πλέον φάκελοι υπόπτων, ομαδοποιημένοι ανά κατηγορία και τόπο εγκλήματος, οι οποίοι θα αποστέλλονται τόσο στη Europol όσο και στις ελληνικές Αρχές. 
Το σχέδιο έχει ξεκινήσει ήδη και εφαρμόζεται σε Ιταλία και Ισπανία, ενώ έχουν συνταχθεί πάνω από 1.400 προφίλ υπόπτων.
Ο ευρωπαϊκός οργανισμός για τη φύλαξη των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της ΕΕ από τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας προχωρά σε συστηματική συγκέντρωση στοιχείων των προσφύγων, που περιλαμβάνουν προσωπικά δεδομένα και επεξεργασία τους για την ανάλυση κινδύνου αναφορικά με την τρομοκρατία, τη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων και άλλα διασυνοριακά εγκλήματα.
Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαίωσαν στο «Εθνος» την έναρξη του σχεδίου PeDRA, που στην Ελλάδα έχει ενταχθεί στην ευρύτερη θαλάσσια επιχείρηση «Ποσειδών» και άρχισε να εφαρμόζεται στα πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου όπου λειτουργούν hotspots (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Λέρος, Κως).






Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  




                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες