Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΤΑ 7% !!! ..ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΝ…




















Το ζήτημα της αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά μας από 1η  Ιανουαρίου, ήταν το θέμα που κυριάρχησε την Τετάρτη, στην ετήσια  Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης.

Οι έμποροι και οι καταστηματάρχες της πόλης μας, δεν έκρυψαν τον προβληματισμό και την ανησυχία τους για το μέλλον των επιχειρήσεών τους, αλλά και γενικότερα το μέλλον της οικονομίας των νησιών, αφού όπως υπογράμμισαν, εν μία νυκτί το κόστος ζωής θα αυξηθεί κατά 7%, σε υπηρεσίες και εμπορεύματα.

Αναφερόμενος στο γενικότερο κλίμα της Γενικής Συνέλευσης σχετικά με τον ΦΠΑ, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Παναγιώτης Παπαρίσβας, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι ο Εμπορικός Σύλλογος θα πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις και στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών και μαζί με τους υπόλοιπους 54 φορείς που συμμετέχουν στην Επιτροπή Αγώνα, θα κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση για την επίτευξη του στόχου.

«Μετά την επιστολή προς τους βουλευτές των νησιών μας, καθιστούμε σαφές, ότι σε περίπτωση που δεν φροντίσουν ώστε να κατατεθεί η τροπολογία στη Βουλή για την διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ, θα είναι απολύτως ανεπιθύμητοι στον τόπο μας.

Η σωστή διοργάνωση της κινητοποίησης στις 30 Νοεμβρίου, μας απασχολεί ιδιαίτερα, καθώς θα επιδιώξουμε τη σύνταξη όλων των υγιών παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μας, ώστε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση.

Επιπλέον προσανατολιζόμαστε, χωρίς, όμως, να έχει ληφθεί οριστική απόφαση γι' αυτό, να διοργανώσουμε και μία μεγάλη κινητοποίηση στην πρωτεύουσα, που είναι το κέντρο των εξελίξεων και γνωρίζουμε ότι θα πάρει δημοσιότητα και θα καλυφθεί από τα αθηναϊκά ΜΜΕ.

ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ

Οι συνάδελφοι στην Γενική Συνέλευση εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δεχόμαστε στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που μαστίζονται από οικονομική, μεταναστευτική αλλά και εθνική κρίση, με δεδομένες τις προκλητικές θέσεις που δημοσιοποιεί καθημερινά ο Τούρκος πρόεδρος. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι νησιώτες αισθάνονται ότι η ίδια τους η πατρίδα θέλει να τους διώξει. Είναι θλιβερό τα νησιά, για τα οποία αξιώνει διεκδικήσεις η Τουρκία, η ίδια τους η χώρα να τ' απαξιώνει και να τα καταστρέφει.

Οι συνέπειες στη ζωή μας, από την 1η Ιανουαρίου κι έπειτα, θα είναι δραματικές. Τα μηνύματα που παίρνουμε από το Νότιο Αιγαίο, είναι ότι η αγορά των νησιών, πολύ πιο ισχυρή από τη δική μας, έχει γονατίσει. Μπορεί να φανταστεί λοιπόν, κανείς, τι θ' ακολουθήσει στη δική μας περίπτωση».

Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Στη Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν και όλα όσα αφορούν στην αιμορραγία των εσόδων της αγοράς μας, προς την αγορά της Τουρκίας και τα κινέζικα καταστήματα.

«Δυστυχώς, επισημαίνει ο Π. Παπαρίσβας, η μετάβαση μερίδας  συμπολιτών μας στην Τουρκία για τα εβδομαδιαία τους ψώνια, είναι μια πραγματικότητα, που έχει παγιωθεί εδώ και χρόνια. Το παζάρι της Πέμπτης στο Αϊβαλί, εξακολουθεί να δελεάζει τους καταναλωτές, που πληρώνοντας ένα πολύ μικρό εισιτήριο, ταξιδεύουν απέναντι και αγοράζουν ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που έχει αυτή η ενέργεια στην τοπική οικονομία. 

Η πολιτεία δεν κατάφερε μέχρι σήμερα να περιορίσει το φαινόμενο με την εξίσωση του εισιτηρίου που ισχύει για τα δρομολόγια της Μυτιλήνης μ' αυτό που ισχύει στα δρομολόγια των άλλων νησιών. Αν το κόστος ήταν 50-60 ευρώ για το ταξίδι μετ' επιστροφής, τότε εκτιμούμε ότι πολλοί θα περιόριζαν τις συχνές εκδρομές στο παζάρι.

Απ' την άλλη, τα κινέζικα καταστήματα συνεχίζουν ανενόχλητα να φοροδιαφεύγουν. Οι καταγγελίες που φτάνουν στα αυτιά μας, μιλούν για μη έκδοση αποδείξεων στις περισσότερες περιπτώσεις, ενώ και τα εμπορεύματα που παραλαμβάνουν, δεν έχουν τα σχετικά τιμολόγια και παραστατικά. Η έλλειψη ελέγχων, έχει οδηγήσει σε ασύδοτη δραστηριότητα εις βάρος των νόμιμων επιχειρηματιών».

Στη συνέλευση συζητήθηκαν και θέματα όπως το ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό, οι επαγγελματικές μισθώσεις και το διεκδικητικό πλαίσιο με τις πρακτικές που θα αποτελέσουν τους στόχους της επόμενης περιόδου.

Πηγή: Δημοκράτης ..της Μαρίας Χατζηγεωργίου





Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  




                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες