Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

ΜΕ .."ΟΔΗΓΟ ΤΣΕΠΗΣ" ΘΑ ΨΑΧΝΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ !!! L.V: ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ !!!
















Με ένα βιβλιαράκι χρώματος μπλε στην τσέπη κυκλοφορούν πλέον οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και οι συνάδελφοί τους στην Αμεση Δράση, με τη βοήθεια του οποίου θα εντοπίζουν από εδώ και στο εξής υπόπτους για εξτρεμισμό, εκκολαπτόμενους τρομοκράτες και επικίνδυνους τζιχαντιστές στην ελληνική επικράτεια. 


Αλλαγές στο ντύσιμο, γενειάδα, ξυρισμένο κεφάλι, τατουάζ, είναι, μεταξύ άλλων, στοιχεία της εξωτερικής εμφάνισης, που μπαίνουν στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών ώστε να διακρίνουν σε πρώιμο στάδιο αποκλίνουσες συμπεριφορές, που ενδεχομένως θα μπορούσαν να οδηγήσουν ευαίσθητες ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού στον προθάλαμο της τρομοκρατίας. 

Πρόκειται για το βοηθητικό εγχειρίδιο θεωρητικής και πρακτικής κατεύθυνσης, που μοίρασε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας τις τελευταίες μέρες σε 2.000 μάχιμους αστυνομικούς, στελέχη της ΕΥΠ, σωφρονιστικούς, λιμενικούς και υπαλλήλους στα hot spots, με στόχο να ενισχύσει τα αντανακλαστικά τους απέναντι σε αρχόμενα φαινόμενα εξτρεμισμού αλλά και σε ώριμες καταστάσεις παραβατικότητας. 

Ειδικότερα, το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α) της Ελληνικής Αστυνομίας ολοκλήρωσε και παρέδωσε στη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας το πρόγραμμα, «Δράσεις κατά της ριζοσπαστικοποίησης και του εξτρεμισμού», που αποτελούν προτεραιότητα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. 


Συνολικά 62 εκπαιδευτές εκπαίδευσαν 130 στελέχη συναρμόδιων υπηρεσιών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μυτιλήνη, Χανιά και Αλεξανδρούπολη, προχωρώντας στην έκδοση του παραπάνω οδηγού τσέπης για υπηρεσιακά στελέχη καθώς και οδηγού ενημέρωσης του κοινού. 

«Οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες στο εσωτερικό της χώρας διαμορφώνουν ένα περιβάλλον ευνοϊκό για την ανάπτυξη του φαινομένου» ενώ η επιστροφή των «αλλοδαπών τρομοκρατών μαχητών» από τις εμπόλεμες ζώνες σε ευρωπαϊκό έδαφος «μπορεί να αποτελέσει και θρυαλλίδα για την έκρηξη ριζοσπαστικοποίησης συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στους σκοπούς του προγράμματος.


Λεσβόπληκτος: Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" οι Αρχές Ασφαλείας της Ελλάδας εξέδωσαν οδηγό τσέπης με βάση τον οποίο αναζητούν τρομοκράτες και τζιχαντιστές σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα και βέβαια στη Λέσβο... 

Μα καλά οι εδώ φιλάνθρωποι δεν μας λένε ότι όλα πάνε καλά και ότι το πρόβλημα στη Λέσβο και τα άλλα νησιά είναι οι ..."ακραίοι", οι οποίοι πριν από τους No Boardres και τους επαγγελματίες φιλάνθρωπους ήταν άγνωστο είδος στα νησιά και ειδικά στο νησί της ...αλληλεγγύης και των ...βραβείων ..τρομάρα μας.





Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  




                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες