Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 3 ΕΚΑΤ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ !!!


















Νέες απειλές εξαπέλυσε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, μία ημέρα μετά το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για προσωρινό «πάγωμα» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία. 
Ο τούρκος πρόεδρος απείλησε με άνοιγμα των συνόρων, αν η ΕΕ προχωρήσει και σε άλλα βήματα, προκειμένου η Ευρώπη να πλημμυρίσει με πρόσφυγες και μετανάστες. 
Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας διεμήνυσε ότι «οι απειλές δεν οδηγούν πουθενά».
Μιλώντας ενώπιον γυναικείων οργανώσεων στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν δήλωσε χαρακτηριστικά πως η «Τουρκία σιτίζει 3 εκατ. πρόσφυγες και μετανάστες. Τι θα συμβεί αν ανοίξει τις πύλες η Τουρκία και τόνισε πως «η ΕΕ δεν έχει εκπληρώσει τις υποσχέσεις της». 
«Ακούστε καλά. Εάν προχωρήσετε περαιτέρω, αυτά τα σύνορα θα ανοίξουν, βάλτε το καλά στο κεφάλι σας!», είπε ο τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε «εμείς δεν σηκώνουμε απειλές».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ. «Είμαστε ένας από τους παράγοντες που προστατεύουν την Ευρώπη. Αν οι πρόσφυγες διασχίσουν τα σύνορα μας, θα πλημμυρίσουν και θα κατακλύσουν την Ευρώπη και η Τουρκία αποτρέπει αυτό να συμβεί», τόνισε ο Γιλντιρίμ.
«Δέχομαι ότι η διακοπή των σχέσεων με την Ευρώπη θα βλάψει την Τουρκία, αλλά η ζημιά θα είναι πενταπλάσια έως και εξαπλάσια για την Ευρώπη», πρόσθεσε.

«Οι απειλές δεν οδηγούν πουθενά»

«Οι απειλές» κατά της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες και μετανάστες «δεν οδηγούν πουθενά», δήλωσε η εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, απαντώντας στη διατύπωση της απειλής από τον πρόεδρο της Τουρκίας.
«Θεωρούμε τη συμφωνία ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση ως κοινή επιτυχία και τη συνέχιση της εφαρμογής αυτής της συμφωνίας προς το συμφέρον όλων των πλευρών... Απειλές και από τις δύο πλευρές δεν οδηγούν πουθενά», δήλωσε η Ούλρικε Ντέμερ.




Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες